zondag 15 november 2015

Naar het einde van 2015

Het laatst geschreven bericht dateert alweer van 23 september. Ik schreef toen over het Jubileumconcert waar we vlak voor stonden. Gevoelsmatig ligt dat concert alweer heel lang achter ons. We hebben genoten van dat concert en ook de bezoekers waren er zeer tevreden over.
Daarna mochten we nog meewerken aan de Herdenkingsdienst op 3 oktober waar we in één van de liederen werden begeleid door de KMK Johan Willem Friso.
Dat alles ligt dus weer enige tijd achter ons en nu werken we toe naar de optredens eind 2016.

Scheppingskerk te Leiderdorp
Het eindejaar programma begint met een medewerking aan een Herdenkingsconcert op zondagmiddag 29 november (aanvang 15:30 uur) in de Scheppingskerk te Leiderdorp. We zingen dan o.a. twee delen uit het Requiem van Fauré en Cantique de Jean Racine.

Op zondagavond 13 december werken we mee aan een Adventszangdienst in de Maranathakerk te Alphen aan den Rijn.


En dan de afsluiting van 2015 met het Kerstconcert: “Een kind is ons geboren”: Dit is het thema van het Kerstconcert 2015 
Op 16 december staan we hier te zingen
Op woensdag 16 december geven we een kerstconcert in de Marekerk te Leiden. In dat concert worden bekende kerstliederen geplaatst rondom passages uit het evangelie van Lucas waarin de geboorte van Jezus wordt beschreven.
“Een kind is ons geboren” is een goede beschrijving voor de liederen die ten gehore worden gebracht. 

Vocale medewerking wordt verleend door de bariton Sinan Vural. De  pianist Mirsa Adami, de organist Wim Does en een begeleidingsgroep bestaande uit Douwe Jan van de Meulen (hobo), Roelina Schouten (harp), Marieke Franssen (fluit) en Matthijs Valkenwoud (trompet) begeleiden het koor. Als lector treedt op Haro Hielkema.
Solist, koor en begeleiders staan garant voor een sfeervol kerstconcert. Zij bieden u een afwisselend programma met bekende kerstliederen als Kom ga met ons naar Bethlehem, Cantique de Noël, Away in a manger en Transeamus.  Ook worden delen uit de Messiah gezongen, onder andere For unto us a Child is born, Glory to God en Halleluja.

Het geheel staat onder leiding van Susanna Veerman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten