dinsdag 23 augustus 2011

Blij verrast, zelfs opgetogen

Een vreemde titel boven een bericht, maar aan het einde zal duidelijk zijn waarom ik deze heb gekozen.

Al geruime tijd was het bestuur verontrust over de moeite die het kostte om personen te activeren voor het inzamelen van oud-papier. Nee, niet het sparen van oud-papier was een probleem, dat ging en gaat uitstekend, maar dat inzamelen gaf problemen. Hoe krijg je de ladingen vanuit onze schuren en andere opslagplaatsen in die container.
Al jaren werkt dezelfde groep mensen aan dat inzamelen. Ze staan op de laatste woensdag van de maand bij onze repetitieruimte en halen met enige regelmaat hele vrachten op bij inzamelende koorleden. Helaas is door ouderdom en ziekte de groep geleidelijk aan ingekrompen en waren het nog maar twee actieve inzamelaars.
Toen er vlak voor de vakantie ook nog een van de twee door persoonlijke omstandigheden verhinderd was, bleef er slechts een sjouwer over. DAT KON ZO NIET LANGER.

Niemand had zich voor de vakantie via de inschrijflijst met vacatureplaatsen aangemeld. We besloten dus tijdens de seizoenopening van j.l. zaterdag een dringende oproep te plaatsen. U kunt zich voorstellen hoe groot mijn opluchting was dat twee leden spontaan hun vinger opstaken en dat later een derde koorlid zich ook beschikbaar stelde. Het zijn bovendien (relatief) jonge maar vooral sterke mannen die hier de schouders onder gaan zetten.

In dezelfde toespraak moest ik melden dat onze vice voorzitter zijn functie ter beschikking heeft gesteld. Er is hem gevraagd kerkenwerk te gaan doen en een combinatie van functies zou te zwaar worden. In ons bestuur heeft hij zijn sporen meer dan verdiend en het was zeer te begrijpen dat hij nu koos voor een nieuwe uitdaging (iedereen met ervaring in kerkenwerk weet dat het inderdaad ook uitdagingen zijn).
Zoals gezegd, een terecht besluit, maar wel een vacature in het bestuur. Vaak is het dan zoeken geblazen, maar tot onze grote blijdschap heeft zich inmiddels een koorlid aangemeld. Hij wil eerst een keer onze
vergadering bijwonen maar staat erg positief tegenover de functie.
Dus ook blijdschap hierover.

Tot slot van de positieve berichten wil ik vermelden dat onze voorzitter van de Commisie Sponsoring en Promotie, een plan van aanpak heeft opgesteld om te komen tot het aantrekken van nieuwe leden. Uit de reacties van de aanwezigen bleek dat men erg positief tegenover deze aanpak staat.

Wat kun je als voorzitter aan het begin van een nieuw seizoen nog meer wensen dan enthousiasme in de vereniging die je zo na aan het hart ligt. Een koor dat al 40 jaar bestaat, maar nog zo'n mooie tijd voor zich kan hebben.



Dus BLIJ VERRAST, ZELFS OPGETOGEN

Geen opmerkingen:

Een reactie posten