woensdag 17 augustus 2011

Een nieuw seizoen

De vakantie is bijna voorbij, een nieuw koorseizoen staat voor ons. Het belooft weer een drukke periode te worden. Planningen worden soms doorkruist door totaal onverwachte evenementen. Ook nu is dat het geval.


Al erg lang is bekend dat we op 11 september meewerken aan een kerkdienst in de Pelgrimskerk te Zoetermeer. Het bijzondere van die dienst is dat het op die dag 10 jaar geleden is dat de aanslag op de Twin Towers plaatsvond. Dit is zo'n belangrijk moment dat we de predikant hebben voorgesteld om o.a. twee delen uit het Requiem van Gabriel Fauré te zingen. Die delen zijn Pie Jesu en Agnus Dei. In  deze delen wordt voor de overledenen eeuwige vrede en rust gevraagd.

Hooglandse Kerk te Leiden
Redelijk onverwacht kwam in het voorjaar de mededeling dat de 3 October Vereeniging op 25 september een Korentocht organiseert. Dat houdt in dat deelnemende koren een of twee keer 25 minuten optreden in een kerk of zaal in Leiden. Uiteraard zeiden we daar JA tegen en dus geven we op 25 september twee keer een kort optreden in de Hooglandse Kerk. We willen in beide optredens ook geheel verschillende programma's aanbieden.



Totaal onverwacht bereikte ons kort geleden het verzoek om op 3 oktober mee te werken aan de Herdenkingsdienst in de Pieterskerk. Vorig jaar is onze medewerking, nadat we een flink aantal jaren niet hadden meegewerkt, blijkbaar weer goed bevallen en toen een ander koor zich terugtrok werden we alsnog ook nu weer gevraagd. Een eervolle uitnodiging!

Daarmee hebben we nu opeens in een maand tijd vier optredens waarvoor gerepeteerd moet worden.



Bovendien geven we op 16 oktober een concert van 75 minuten in de Scheppingskerk te Leiderdorp.
Vanochtend, 17 augustus, hebben we de organisatorische afspraken daarvoor gemaakt.

Na 16 oktober zal het dan hard werken worden om weer mooi kerstconcerten neer te zetten. Waar en wanneer die zijn? Ik vertel  daarover de volgende keren maar erg benieuwd? Kijk dan op http://www.mannenkoorvoxhumana.nl/ want daar staat de volledige concertagenda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten