dinsdag 1 februari 2011

Ons Jubileumjaar 2010

Zoals in mijn vorige bericht al werd vermeld, was 2010 voor het Mannenkoor Vox Humana een Jubileumjaar; we bestonden 40 jaar. Uiteraard is daar uitgebreid aandacht aan geschonken.
Het jaar werd ingezet met enige activiteiten tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Er werd onder andere met elkaar genoten van een prachtige taart met koorlogo.
De Jubileumtaart
  
De start van het Jubileumjaar was daarmee gegeven!








Het koor tijdens het concert in Leiderdorp
De volgende activiteit was een gratis concert voor ouderen, zieken en gehandicapten. Dat concert werd gegeven in de Dorpskerk te Leiderdorp. Het bijzondere aan dit concert was de medewerking van een flink aantal leerlingen van het Visser 't Hooft College. Deze jongelui brachten ouderen in rolstoelen naar de kerk, verzorgden hen tijdens het concert en reden hen na afloop weer naar het Verpleeghuis Leythenrode.






Het shantykoor vermaakt de aanwezigen
Direct na de zomervakantie werden de feestelijkheden voortgezet met een grootse feestavond voor koorleden en partners. 

Na een gezellig samenzijn waarbij de vakantieverhalen werden uitgewisseld, werd genoten van een diner in buffetvorm. Tussen de gangen door werden sketchjes opgevoerd, onder andere door een dameskoor en een shantykoor. Dit alles viel zeer in de smaak en het was een geweldig feest.



Gezellig bijpraten tijdens een druk bezochte receptie
Bij een jubileum behoort een receptie zodat je de 40 jaar kunt herdenken en herinneringen kunt ophalen met oud-leden en allerlei personen uit het korennetwerk.
Uiteraard werden daar ook de vier leden van het eerste uur gehuldigd en werd de mede oprichter Sander van Marion in het zonnetje gezet.








Het koor repeteert voor aanvang van de kerkdienst
 Bij een koor met een Christelijke signatuur behoort ook een moment van aandacht voor de C in de naam. Dat onderdeel kwam aan de orde in een medewerking aan een kerkdienst in de Hooglandse Kerk. Wij zongen daar een aantal liederen en de voorganger, ds Ad Alblas, schonk aandacht aan het jubileum. Daarbij werd ook stilgestaan bij de koorleden die ons in de loop der jaren ontvallen zijn.
Een grote verrassing werd ons bereid toen alle leden na afloop van de kerkdienst een rode roos kregen uitgereikt.





En toen het hoogtepunt van het jaar: Het Jubileumconcert

Het koor tijdens het Jubileumconcert met op de voorgrond het RBO Sinfonia
Het Jubileumconcert is een hoogtepunt in het jaar geworden. Het programma was opgebouwd uit liederen die in de voorgaande 40 jaar grote indruk op koorleden en bezoekers hadden gemaakt en uit een aantal nieuwe liederen. Van de nieuwe liederen was de eerste uitvoering van de speciaal voor ons koor bewerkte Krönungsmesse van W.A. Mozart en geweldige belevenis. Gedurende ruim 2 jaar hebben we op de verschillende delen van deze prachtige mis gestudeerd en de uitvoering heeft menigeen versteld doen staan. Een bijzondere bijdrage leverden vier topsolisten en het begeleidingorkest het RBO Sinfonia.
Ook de vier delen uit de Carmina Burana werden door de bezoekers erg gewaardeerd.

Met dit concert waren de feestelijkheden van het Jubileumjaar voorbij maar nog niet de optredens in dat jaar. Al snel na het Jubileumconcert mochten we medewerking verlenen aan de Herdenkingsdienst voor de 3 Octoberviering. Gedurende ruim 30 jaar hadden we medewerking aan die diensten verleend en ons verzoek om in het Jubileumjaar ook weer mee te mogen doen was gehonoreerd. Een bijzondere gebeurtenis.

Het jaar werd in de kerstperiode afgesloten met een tweetal optredens. Het eerste was een Adventconcert in de pas gerestaureerde Scheppingskerk in Leiderdorp. Het was een combinatie van kerstliederen gezongen door het koor alleen of samen met de bezoekers en bijbellezingen en de voordracht van enkele gedichten, allemaal rond het thema Kerstmis.
Het slotakkoord van dit bijzondere jaar werd door ons gegeven in de Hooglandse Kerk tijdens de Kerst Sing In. Daar zongen we begeleid door een harmonie-orkest en het koperkwintet Full House de laatste noten van een bewogen maar prachtig Jubileumjaar.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten